Landsbyforeningen
for Jystrup
og omegn
Forside
Helhedsplan
Affaldsplads
Om foreningen
Generalforsamling
Ind-/udmeldelse
Nyhedsmailliste
Regnskab
Bestyrelsen
Vedtægter
Arkiv

Links:
Jystrup-net.dk
Jystrup IF
Søholmscenen
Landsbyforum
Naturskattejagten
Kommunen
Ringsted Nu
Dit Ringsted
Facebook:
Søholmhus
Jystrup
Jystrup Net
Flygtningevenner
Gaudi-Galleriet

Indkaldelse til møde i Et Aktivt Jystrup

Skal Jystrup være en blomstrende landsby ?

Vi håber at alle foreninger, bestyrelser og ildsjæle vil finde vej til Mejeriet onsdag d.19. januar kl. 19.00.

Som vi for nyligt kunne læse i Dagbladet og på Jystrup Net har kommunen besluttet at tilslutte sig det landsdækkende program 'Blomstrende Landsbyer'. Formålet med dette program er at få styrket landsbyerne kulturelt, socialt, miljømæssigt og økonomisk. En opgave som først og fremmest skal løftes af indbyggerne i de enkelte landsbyer og deres netværk og foreninger, men også en opgave som i kraft af medlemskabet af 'blomsterende landsbyer' vil kunne trække på vejledning, inspiration og støtte fra sekretariatet og netværket af deltagende landsbyer.

I Landsbyforeningen synes vi det vil være oplagt at Jystrup bliver en 'blomstrende landsby'. For selvom vi sikkert kan blive enige om at Jystrup på mange måder er en rig og dynamisk landsby så kan vi nok også blive enige om at der er meget vi kan gøre for at Jystrup bliver et endnu bedre sted at bo.

At være en 'blomstrende landsby' kræver som det første at landsbyen laver en udviklingsplan, hvilket konkret betyder at der skal nedsættes en arbejdsgruppe og iværksættes en eller anden form for idéudviklings møde, hvor alle skal have mulighed for at komme med ønsker og ideer. I Landsbyforeningen ønsker vi som tidligere annonceret at genoplive netværket Et Aktivt Jystrup, og hvilken anledning vil være bedre end at indkalde til et møde for at drøfte Jystrup som en blomstrende landsby, og hvordan vi kan få skabt en god udviklingsplan. Det skal i den forbindelse siges at der i 2011 er særlige udviklingsmidler i kommunen, der netop skal bruges til at få gang i landsbyernes visioner og udarbejdelse af udviklingsplaner. Læs mere om blomstrende landsbyer.