Landsbyforeningen
for Jystrup
og omegn
Forside
Helhedsplan
Affaldsplads
Om foreningen
Generalforsamling
Ind-/udmeldelse
Nyhedsmailliste
Regnskab
Bestyrelsen
Vedtægter
Arkiv

Links:
Jystrup-net.dk
Jystrup IF
Søholmscenen
Landsbyforum
Naturskattejagten
Kommunen
Ringsted Nu
Dit Ringsted
Facebook:
Søholmhus
Jystrup
Jystrup Net
Flygtningevenner
Gaudi-Galleriet

Energilandsby Jystrup

Læs om visionsmødet på Facebook


Jystrup er blevet valgt som Ringsteds Energilandsby, blandt de to kandidater der var. Udover nogle midler til at lave arrangementer/kampagner for, giver det også mulighed for at trække på noget embedsmandskraft ift. at undersøge muligheder, lave beregninger, undersøge jura etc. Og så giver det adgang til et netværk blandt de andre energilandsbyer i regionen.

Vi er allerede en god lille gruppe, men kender du andre det ville være oplagt at invitere med i gruppen så gør det endelig.

Birgitte Steffen og Frank Nielsen fra Teknisk forvaltning har sammen med Sara Edske fra Energiklyngecentret holdt møder med gruppen om mulighederne.

Vi har lavet et lille spørgeskema, som vi vil bede dig besvare, det tager kun ét minut, klik her.

I store træk har vi følgende idéer:

1. en række informationmøder om solceller, solvarme, varmepumper, træpillefyr etc. Et kombination af at få et oplæg fra kyndige personer og at kunne røre og se ved diverse teknologier, plejer at kunne trække folk til huse. Det kunne også være en egentlig energimesse.

2. Solcellelaug - vil det være en mulighed? Altså etablere større solcelleanlæg og lave aftale med SEAS- NVE (solcellelauget)

3. Forpagtning af landsbrugsjord omkring Jystrup. Personlig er jeg ret træt af egnens landmænd der hverken kender til sædskifte, og som sprøjter og gøder som vanvittige. Ville det være muligt at en række parceller der ligger ud il en mark, får forpagter en bræmme landbrugsjord på 30 årig basis, og derved for mulighed for dels at lægge jordvarmeslanger ud, sætte solcelleanlæg op, og samtidigt skabe en sprøjtefri bræmme mod ens have og hus?

4. Energitjek (blowerdoortest, termografering mv.) Ved at gå flere sammen kan udgifterne til disse tjek som ofte tjener sig ind hurtigt kunne mindskes betydeligt.

5. der kunne også laves en møderække om efterisolering, energiruder etc

Nyt og debat

Kære jystruppere, Foråret står for døren og skovens dyr er godt igang med kurmageriet. Under en skovtur i vores dejlige skov, slog vi et smut forbi en grævlingegrav og så en hund spæne fra hullet og udenfor lå en død grævlingeunge. Husk derfor en snor i hunden (som færdselsreglerne også siger) når I lufter jer selv og jeres hund i vores skønne skov. Det er særligt vigtigt her i forårsperioden, hvor de yngler. Mange hilsner fra Elmer og Freia