Landsbyforeningen
for Jystrup
og omegn
Forside
Helhedsplan
Affaldsplads
Om foreningen
Generalforsamling
Ind-/udmeldelse
Nyhedsmailliste
Regnskab
Bestyrelsen
Vedtægter
Arkiv

Links:
Jystrup-net.dk
Jystrup IF
Søholmscenen
Landsbyforum
Naturskattejagten
Kommunen
Ringsted Nu
Dit Ringsted
Facebook:
Søholmhus
Jystrup
Jystrup Net
Flygtningevenner
Gaudi-Galleriet

Energidag i Jystrup

Lørdag den 26. januar kl. 12-16 på Søholmskolen holder Jystrup Energilandsby og Ringsted Kommune sit tredje åbne arrangement – denne gang om varmeløsninger og isolering.

Der er gratis adgang og alle er velkomne.

Energidagen starter med et oplæg af Energitjenesten Sjælland, som tager udgangspunkt i to cases. Energitjenesten har på forhånd foretaget energitjek af to typiske huse i Jystrup. Energitjenestens energitjek skal vise, hvordan man kan blive klogere på sit eget hus og hvor de mest effektive løsninger ligger i forhold til energibesparelser, fortæller projektleder Birgitte Steffen fra Ringsted Kommune.

Bagefter er der åben debat, hvor udstillere kan kommentere Energitjenestens oplæg og de fremmødte kan stille spørgsmål.

Ca. kl. 13 åbner udstillingen, hvor man kan få sig en snak om konkrete løsninger inden for træpillefyr, varmepumper, masseovne, efterisolering mv.

Udpegningen af huse til energitjek er fundet ved at annoncere efter huse i Jystrup. Kriterierne har været en ældre villa fra 60’erne/70’erne og et ældre husmandssted - begge hvor der var noget at komme efter, fx oliefyr eller gaskedel af ældre dato, kolde vægge eller et utæt hus.

Tjek Energitjenestens hjemmeside – en guldgrube af uvildig information om energioptimerende løsninger - også GoEnergi’s hjemmside er et besøg værd.

Hvilke udstillere kommer der den 26. januar?
Fornyet Energi
Gyrstinge VVS
Anders W (Baxi)
Niels Trustrup VVS Skee

Vi venter på svar fra:
Kærsgård VVS
Ingo Olsen VVS
Egen Vinding og datter

Nyt og debat

Kære jystruppere, Foråret står for døren og skovens dyr er godt igang med kurmageriet. Under en skovtur i vores dejlige skov, slog vi et smut forbi en grævlingegrav og så en hund spæne fra hullet og udenfor lå en død grævlingeunge. Husk derfor en snor i hunden (som færdselsreglerne også siger) når I lufter jer selv og jeres hund i vores skønne skov. Det er særligt vigtigt her i forårsperioden, hvor de yngler. Mange hilsner fra Elmer og Freia